top of page

Prøver langløp på Jevnaker

Foto: Lilleborg Idrettsklubb

Flere nærliggende skøyteklubber gjennomfører ukentlig langløp eller "mila" som de kaller det. De siste to ukene har et 10 talls Oslo-løpere fra Lilleborg Idrettsklubb (LIK) gjennomført det de kaller "LIK-mila" på Jevnaker siden det ikke er is på Valle Hovin eller Frogner.

Det er lange skøytetradisjoner også på Jevnaker og vi ønsker å prøve ut om dette også kan være en aktivitet som kan bli populær her hos oss.

Jevnaker-mila

Førstkommende tirsdag kl. 2000 gjennomføres den første "Jevnaker-mila" på Jevnaker stadion. Aktiviteten gjennomføres i samarbeid med løpere fra LIK slik at det vil være flere løpere til start denne dagen.

Aktiviteten vil fortsette utover vinteren såfremt det er løpere som ønsker å delta.

Hva er langløp

Alle skøyteløp med fellesstart over distanser på mer enn 5000m faller inn under definisjonen "langløp". De fleste arrangementene er åpne for alle uansett alder, kjønn, nasjonalitet eller klubbtilhørighet. De vanligste distansene er: 5000m, 10 000m, 20 000m, halvmarathon og helmarathon. Det arrangeres osgå timesløp, 50, 100 og 200 km løp. De fleste langløp arrangeres på en vanlig skøytebane. I Sverige og Finland er det et godt tilbud av langløp på islagte vann. Dette er også i ferd med å utbre seg i større grad i Norge

Hvem kan delta

Langløp er en fin utfordring både for konkurranseløpere og mosjonister. Det er også en fin innfallsport til skøytesporten for utøvere fra andre idretter som f.eks. sykling, orientering, roing og skiløping. Det kan være et godt tilbud til tidligere aktive og foreldre til unge skøyteløpere og på den måten øke tilslutningen og bredden i klubbens aktiviteter.

Tilbudet på Jevnaker skal være et lavterskeltilbud for de som ønsker å gå på skøyter uansett tidligere ferdigheter.

Starten går kl. 2000 og man registrerer selv tiden som vil bli protokollført i etterkant.

Og tilbudet er gratis!

Langløpsmerket

Langløpsmerket finnes i tre valører. Her er merkekravene:

- Bronse: 50 km i minst 2 løp - Sølv: 100 km i minst 3 løp - Gull: 150 km i minst 4 løp

Som godkjente løp gjelder løp arrangert i tråd med NSF's bestemmelser for langløp. I praksis gjelder dette alle løp arrangert med fellesstart over distanser på mer enn 5 km.

Pris for langløpsmerket er 75,- + porto.

Dette kan bestilles av den enkelte ved oppnådd kravstilt distanse.

Vi oppfordrer herved nye og gamle skøyteløpere til å finne frem skøytene og møte opp når Jevnaker-mila gjennomføres førstkommende tirsdag.

CAPS TITLE

 Våre samarbeidspartnere:

Jevnaker Kunstisbane 

 

Åpningsstider

Man-fre 10.00 - 21.00

Lør-søn 11.00 - 21.00

 

Åpningsstider Sportskafe

Tirsdag: 17.30 - 19.30

Lørdag: 12.00 - 16.00

Søndag: 12.00 - 16.00

 

Åpningsstidene gjelder så lenge kunstisbanen er åpen.

Treningstider

Tirsdag  18.00-19.30

Torsdag 18.00-19.30

Lørdag   10.00-11.30

Aktiviteter med puck i er ikke tillatt mens det pågår trening.

bottom of page