top of page

Korthistorien om Jevnaker IF Skøyter

Publisert 29. Juni 2015 av Cato

 

Det startet for godt over hundrede år siden (1911) med den organiserte skøytesporten, og fra den gang har skøyter hatt en bred plass i Jevnaker Idrettsforenings historie.

I begynnelsen var det Randsfjorden og Hermannstjernet som

var arena for utøvelsen av skøyte-ferdigheter. Det ble arrangert flere store

skøytestevner på fjordisen i tjue og tretti-årene som samlet flere tusen tilskuere og gjorde dermed isen så usikker, at man måtte be publikum om å trekke inn mot land. De erfaringene som den gang ble gjort, gjorde sitt til at skøytesporten flyttet inn på «land.» Først til den gamle grusbanen som stod ferdig i 1937/38 på Toso, og senere til hvor vår nåværende stadion ligger i 1971.

I løpet av den tidsepoken som har gått siden den organiserte skøytesporten

startet på Jevnaker, er det blitt fostret opp mange store skøyteløpere i bygda

vår. For å nevne noen som har gjort seg bemerket i internasjonal sammenheng, og uten noen forkleinelse til de andre gode løperne som ikke blir nevnt her. Trekker vi frem Ivar Ballangrud, to generasjoner Haugli. Sverre på nittenfemtitallet, barnebarna til Sverre. Søskenparet, Maren og Sverre på totusentallet, og Jørn Didriksen på nittensyttitallet.

 

Det har alltid hersket en stor dugnadsånd i Jevnaker, og den har også etterlatt sine spor i skøytesporten. Uten de utallige med driftige frivillige vi har hatt i klubben, ville det ikke ha vært mulig og ha fått til en så stor rekrutering til idretten som Jevnaker skøyter har hatt gjennom tidene. Det være seg alt fra trenerarbeid, arrangere stevner, tilrettelegging av økonomien og til prosjektering av ny

skøytestadion.

 

Jevnaker IF-Skøyter har i denne perioden de har eksistert, hatt én president i

Norges Skøyteforbund, Ole N. Tveter som ble valgt i 1938. Vi har også stått som arrangør av flere store stevner i den senere tid foruten de stevnene som ble arrangert før den andre verdenskrig på Randsfjorden: NM for junior i 1949, Ballangruds Landsmesterskap i 1976, NM i sprint 1979, Landsmesterskapet i 1983 (Delt mellom Jevnaker og Liv-Hønefoss), NM senior allround menn i 1986 og NM senior allround i 2000. Sistnevnte mesterskap ble flyttet til Geithus kunstisbane på grunn av isforholdene på Jevnaker. Nå er det historie hva is angår.

Jevnaker IF-Skøyter har endelig fått en kunstisbane som vil bringe vår lange

skøytetradisjon videre med den oppvoksende garde av gode skøyteløpere.

 

 

 

 Våre samarbeidspartnere:

Jevnaker Kunstisbane 

 

Åpningsstider

Man-fre 10.00 - 21.00

Lør-søn 11.00 - 21.00

 

Åpningsstider Sportskafe

Tirsdag: 17.30 - 19.30

Lørdag: 12.00 - 16.00

Søndag: 12.00 - 16.00

 

Åpningsstidene gjelder så lenge kunstisbanen er åpen.

Treningstider

Tirsdag  18.00-19.30

Torsdag 18.00-19.30

Lørdag   10.00-11.30

Aktiviteter med puck i er ikke tillatt mens det pågår trening.

bottom of page