top of page

Magnus kan bli OL-deltaker i 2022


Magnus Bakken Haugli (19) sin sterke sesong på skøytebanen belønnes med plass på det norske skøytelandslaget (utvikling).

Det er en talent/juniorgruppe som har siktemål mot OL i 2022. Bakken Haugli er en av åtte løpere på landslaget bak eliteløperne, skriver Hadeland.

Viktig med pes

– Det beste med å komme på denne landslagsgruppa er muligheten til å delta på samlinger med de beste løperne i Norge. Det er klubbtrener Knut Andreas Ramsrud som er min hovedtrener og lager treningsopplegget, men det er alltid interessant med impulser fra andre, sier Bakken Haugli.

Han har slitt med bihulebetennelse og annen sykdom den siste måneden, og håper at antibiotikumet snart gjør han frisk.

– Jeg har stort sett holdt meg skadefri og frisk de siste åra. Dette er det lengste oppholdet fra trening jeg har hatt. Man blir rastløs av ikke å trene på flere uker. Mitt neste mål er å være hundre prosent frisk til treningen på sommeris i juli, sier Magnus Bakken Haugli.

Han har gått glipp av et par samlinger med landslaget på grunn av sykdommen.

Sikter mot OL i 2022

Hurtigløpskoordinator i Norges Skøyteforbund, Svenn Erik Ødegaard, sier til Hadeland at Bakken Haugli bemerket seg veldig positivt sist sesong.

– Han er en seriøs utøver som utviklet seg veldig bra. Vi ser et stort potensial i Magnus. Hvis utviklingen fortsetter kan han fort bli OL-deltaker i Kina i 2022, sier Ødegaard.

Bakken Haugli er en av åtte sisteårs juniorer og førsteårs seniorer som er uttatt på dette landslaget.

– Skøytesporten er ikke så stor, så vi må ta vare på talentene på best mulig måte. Dette er unge løpere som skal matche seg i verdenscupen i Neo-senior (19-23 år) kommende sesong. I tillegg har vi en langsiktig målsetting om OL i 2022, sier Ødegaard.

Han legger til at treneren for utviklingslandslaget, Camilla Farestveit, kommuniserer tett med klubbtrenerne om løpernes treningsopplegg.

- De snakker stort sett samme språk, sier han.

Pluss og minus

– Oppfordrer dere lovende talenter til å bytte klubb til større miljøer?

– Nei, vi ser både pluss og minus med at løpere som Magnus Bakken Haugli fortsetter i moderklubben, hvor de ofte er best. Han bidrar positivt i sin egen klubb og får matching av jevngode løpere på samlinger. På sikt kan det være naturlig å oppsøke treningsmiljøer med flere gode seniorer, sier Ødegaard.

LES OGSÅ: Magnus Bakken Haugli er tatt ut på talentlag

Sterke resultater

Bakken Haugli kan se tilbake på en sterk sesong med sterke personlige rekorder og gode resultater i verdenscupen (junior) og NM senior og junior.

Han ble blant annet nummer åtte i senior-NM, nummer to i junior-NM, samt at han vant norgescupen i junior og ble nummer tre på lagtempo i junior-VM. Blant flere sterke perser nevner han 5.000 meteren i Calgary (6,34 minutter) som den beste.

– Jeg er kjempefornøyd med resultatene denne sesongen. Nå handler det om øke treningsmengdene og ta nye steg, sier Magnus Bakken Haugli. Kommende sesong er han førsteårs senior.

(Tekst: Hadeland.no, Foto: Rune Pedersen)

CAPS TITLE

 Våre samarbeidspartnere:

Jevnaker Kunstisbane 

 

Åpningsstider

Man-fre 10.00 - 21.00

Lør-søn 11.00 - 21.00

 

Åpningsstider Sportskafe

Tirsdag: 17.30 - 19.30

Lørdag: 12.00 - 16.00

Søndag: 12.00 - 16.00

 

Åpningsstidene gjelder så lenge kunstisbanen er åpen.

Treningstider

Tirsdag  18.00-19.30

Torsdag 18.00-19.30

Lørdag   10.00-11.30

Aktiviteter med puck i er ikke tillatt mens det pågår trening.

bottom of page